esmaspäev, 29. jaanuar 2018

Vaarika-mousse tort šokolaadipeegelglasuuriga


Üks mõnus tort, mis sobib hästi kui soovid sõpradele midagi maitsvat pakkuda 

Tordipõhi
250g digestive küpsiseid
100 g võid
100 g vaarika moosi
1 tl želatiini
Vaarika-mousse
600 g vaarikaid
200 g suhkrut
4 tl želatiini
4 sl vett
500 g vahukoort
Peegelglasuur
10 g želatiini lehti
210 g suhkrut
110 g vett
65 g kakao pulbrit
65 g vahukoort
50 g kvaliteetset, suure kakaosisaldusega tumedat šokolaadi
Kaunistuseks füüsaleid, külmkuivatatud vaarikaid, šokolaadi lehti, beseed jne.
1. Tordipõhja valmistamiseks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Vajuta segu tugevalt koogivormi põhja ja pane vorm külma.
2. Vaarikatäidise valmistamiseks pane želatiin vähese veega paisuma ca 10 minutiks ja kuumuta segu kuni želatiin on lahustunud. Lisa segu vaarikamoosile. Kata jahtunud tordipõhi vaarikatäidisega.
3. Vaarikamousse valmistamiseks. Keeda vaarikad vähese vee ja suhkruga pehmeks ja purusta saumikseriga ühtlaseks. Pane želatiin vette paisuma ja lisa kuuma segusse. Jäta segu jahtuma.
Kui segu on jahtunud lisa vahustatud vahukoor ja pane segu tordipõhjale. Aseta tort ca 1 tunniks külma tarduma. Seejärel aseta tort sügavkülma ca 3 tunniks. See on vajalik, et saaks tordi katta peegelglasuuriga.
4. Peegelglasuuri valmistamiseks kuumuta potis vesi, suhkur, vahukoor ja kakao kuni keemiseni. Lisa šokolaad ja sega kuni sokolaad on täielikult sulanud. Želatiini lehed pane suure koguse veega ca 10 minutiks vette paisuma ja pigista välja üleliigne vesi ning lisa soojale segule. Sega korralikult ja kalla segu läbi peenikeste aukudega sõela, et eemaldada õhumullid ning, et glasuur oleks sile. Lase segul jahtuda 44 kraadini. Vajadusel kalla segu veelkord läbi peenikeste aukudega sõela, et eemaldada tekkinud õhumulle.
5. Võta tort sügavkülmast, eemalda vormi põhi ja küljed ning aseta tort restile. Resti alla aseta küpsetusplaat, kuhu koguda üleliigne peegelglasuur. Kalla glasuur tordile ja vaata, et küljed saaksid korralikult glasuuriga kaetud. Tõsta tort alusele ja kaunista vastavalt oma soovile.
Hoia torti enne serveerimist külmkapis.





1 kommentaar: